Revolut пусна система за онлайн плащания и в България

Услугата Pay е валидна за онлайн търговците, плащане през ПОС и е конкуренция за банките и услуги като PayPal

 • Новата услуга е на принципа на Google Pay и Apple Pay и дава възможност за бързо разплащане с потвърждение от едно действие.
 • Бизнес клиентите на платформата във Великобритания, България и останалите страни от ЕИП могат да добавят на сайтовете си новия метод за разплащане.
 • Таксите за Revolut Pay са конкурентни на тези на водещите български банки за техните виртуални ПОС устройства.

   

  Бизнес клиентите на Revolut във Великобритания и Европейското икономическо пространство (ЕИП), включително и България, вече могат да добавят към онлайн магазините си Revolut Pay – сигурна функция за онлайн плащане на стоки и услуги. Новият метод за онлайн разплащания позволява на потребителите да правят покупки само с един клик, без да добавят всеки път данните на банковите си карти.

  • Revolut ще предлага карта за покупка на стоки и услуги с отложено плащане
  • Revolut организира мощна кампания в подкрепа на Украйна

  Услугата е поредна стъпка на финтех гиганта с над 20 милиона потребители към създаването на собствена екосистема за разплащания, след като през юли обяви Revolut Reader – четец за банкови карти, който може да бъде използван като ПОС терминал. Така цялостният пакет е конкуренция на услуги за разплащания като PayPal, но и банките, като таксите са под тези на големите институции в България. Това може да я направи предпочитана за малки компании с онлайн бизнес или физически магазини, които често се оплакват от високите комисиони, които плащат за безналични плащания. В България Revolut има над 220 хил. индивидуални и бизнес клиенти.

  Новата услуга много наподобява Google и Apple Pay като функционалности. Тя дава възможност на Revolut потребителите да плащат на сайтове с добавена новата функционалност като метод за плащане директно от баланса на акаунтите си. Плащането се потвърждава с функциите Face ID или пръстов отпечатък на устройството, което използват. Благодарение на това средствата на потребителите ще са по-защитени, като ще ги предпази от измами, посочват от компанията.

  Другата опция за разплащане на ползвателите на услугите на финтех компанията, както и за потребители, които нямат акаунт в Revolut, е възможността да използват и някоя от останалите си банкови карти, след като първоначално ги добавят в Revolut Pay. При последващото им използване няма да има необходимост от повторното въвеждане на данните им.

  От Revolut смятат, че с новия метод за плащане ще се разреши един от основните проблеми, поради които онлайн магазините губят 80% от потенциалните си поръчки. Потребителите изпитват затруднения с начините на плащане поради въвеждане всеки път на данни на картите си, грешки или изтичане на времето за завършване на плащането. Поради това се отказват и напускат сайтовете за покупка, преди да направят поръчка.

  Бизнес клиентите на базираната във Великобритания финтех компания, които са добавили Revolut Pay на сайтовете си, могат да приемат плащания в повече от 20 различни валути.