Рекордни 109-хиляди лв. бяха събрани на благотворителния бал на община Тунджа, първи транш от парите отиде за лечение на 6-годишния Виктор от Кабиле

Средства от Коледния благотворителен бал на община Тунджа отиват за лечение на 6-годишния Виктор Костадинов от село Кабиле, който е с детска церебрална парализа. Пет хиляди лева вече са преведени по сметката на семейството за рехабилитации на детето в турска клиника в Истанбул, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Лечението вече дава ефект и Виктор прави първите си самостоятелни крачки, споделят родителите. Общината е подкрепила семейството с общо 34 хил. лева от 2020 г. насам. Средствата са събрани по време на традиционния Коледен благотворителен бал. Сумата за детето е първата, която се отпуска от набраните от тазгодишното му издание. Коледари пък дариха за момченцето събраните от тях пари по време на Фестивала „Ямболски коледарски буенек“.

Както съобщи БТА, благотворителният бал тази година се проведе за 14-и път и събра рекордна сума от над 109 хил. лева. Над половин милион лева е сумата от всички негови издания до момента. Средствата постъпват в специализиран общински фонд, от който се отпускат пари за лечение на деца и младежи, както и стипендии на ученици и студенти.