Разместване в листата на БСП! Соня Келеведжиева излиза, след като Георги Гергиев доказва 52 префернции в съда

Георги Георгиев

Днес, на заседание в Административен съд Сливен при повторно преброяване на префернции в бюлетините, Георги Георгиев, кандидат за общински съветник от „БСП за България“, доказва в съда, чрез експертиза от вещо лице, че е ощетен с 52 преференцилни гласа на Местните избори. Гергиев бе на последното 41 място в листата и по данни на ОИК имаше 181 преференции, които не му достигаха да се предвижи напред, защото не достигаше минималните 7%. „БСП за България“ успяха да излъчат 4 общински съветника, като на 4 място в листата след разместване от 3 на 4 позиция остана Соня Келеведжиева, която получи 180 преференции, 1 по-малко от Георгиев. След като справедливият съд оповести официалното си решение, на 24.11, Георгиев евентуално ще стане с 233 преференции и ще задмине третия в листата, Стефан Щилянов, който получи в лично качество 203 гласа.

Ето какво оповести Георгиев по-рано днес:

„Драги приятели!

Дойде моментът да изкажа искрената си благодарност към всички вас, които гласувахте на местните избори и ме подкрепихте преференциално!
Защо забавих тази своя благодарност?
Забавих да Ви кажа „Благодаря!“, защото вотът на всички вас беше опорочен и се опитаха да го откраднат.
На 29.10, при излизането на резултатите в 125 секция, в протокола бяха отбелязани 0 преференции. Секцията се намира в квартал „Речица“! В тази секция гласуват за мен много мои приятели и роднини, това ме вбеси!
Веднага отидох в ОИК –Сливен, където се приемаха чувалите с резултатите по надлежния и законов ред чувалът беше отворен в присъствието на членове от ОИК.
В черновия протокол на секцията бяха отбелязани 10 преференции, които видете ли председателят на СИК случайно пропуснал да отбележи!
Чудя се защо, случайно не пропусне да си вземе и заплатата за изборите!?
При крайното преброяване не ми стигнаха 8 гласа, за да вляза в Общински съвет – Сливен!
След разигралата се ситуация, реших да обжалвам решението на ОИК и да внеса жалба за повторно преброяване на изборните резултати!
Административен съд Сливен реши да уважи жалбата ми и реши да се броят повторно всички секции в община Сливен. След преброяването се оказа че са ме ощетили с 52 преференции.
Днес беше делото на административен съд Сливен. До 24.11.2023 г. съдът, трябва да се произнесе с решение!
Искам да ви кажа, че какъвто и да бъде изходът от тази ситуация и каквото и да реши съдът, аз съм Ви страшно благодарен, за това че сте ме подкрепили!
ОГРОМЕН ПОКЛОН И ПОЧИТАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ВАС!
ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ!“