Разкрити престъпления, проверки на лица и превозни средства при специализирана операция в Сливенско

В края на миналата седмица се проведе специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на районни управления Нова Загора, Котел и Твърдица със съдействието на Зонално жандармерийско управление -Бургас. Извършени са проверки на 261 превозни средства, 427 лица и криминален контингент. Извършени са проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са животновъдни обекти, извършени са обходи с цел опазване на селскостопанската продукция и частни домове. Разкрити са престъпления, свързани с кражби на лични вещи, незаконна търговия с тютюневи изделия, незаконен добив на дърва, кражби на съоръжения от лозови масиви и други.

За извършените престъпления в поделенията на РУ-Котел и Нова Загора са задържани петима. Образувани са досъдебни и бързи производства.

Констатирани са 60 административни нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и общинските наредби. На нарушителите са съставени актове и глоби с фиш.

В хода на операцията са проведени срещи с кметовете на населените места във връзка с подобряване средата на сигурност, опазване на реколтата, за извършване на съвместни проверки и наблюдение на самотно живеещи хора и за контрол на самонастанили се в изоставени имоти и сгради.