Разбиха две престъпни групи за разпространение и търговия на наркотици, едната действала в Сливен и София

Прокуратурата и МВР разбиха две престъпни групи за разпространение и търговия на наркотици, обяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Той посочи, че става дума за амфетамин и метамфетамин, предава БТА.

Едната група е била от четирима души, действали в Сливен и София. Те произвеждали амфетамин и метамфетамин, като за целта се снабдяват от собственик на аптека в Сливен с прекурсори. При претърсванията са намерени оръжия и вещи, които наподобяват културно-исторически ценности. Тепърва ще се установява дали тези оръжия са огнестрелни, каза Кръстев и посочи, че и четиримата са вече осъджани.

Втората престъпна група също е от четирима души. Тя действала в София и Враца. Двама от тях са граждани на Северна Македония, а другите двама – българи. Разследващите установяват, че между двете престъпни групи има връзка – търгуват помежду си с наркотици.

При първата група са иззети половин килограм метамфетамин, а при втората – около 3 кг метамфетамин. И за осемте задържани прокуратурата ще иска постоянно задържане в ареста.