Ръководството на Областна администрация се срещна с ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България

Заместник-областният управител Антоний Андонов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов се срещнаха днес с ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и Биляна Църноречка, пресаташе на Бюрото.

Гостите разказаха за информационните и комуникационни функции и дейността на Бюрото на ЕП у нас и информираха, че след двете години на пандемия провеждат серия от неформални срещи в регионите, с цел актуализиране на контактите и осъществяване на сътрудничество с местните медии. Представителите на Бюрото на Европарламента у нас припомниха още, че през 2019 г. Сливен бе домакин на първото регионално ученическо състезание „Евроскола“, след което пет ученически отбора от Сливенска и Ямболска област гостуваха в Европейския парламент в Страсбург.

От своя страна заместник-областният управител Антоний Андонов подчерта готовността на Областна администрация да съдейства при организирането на информационните кампании на Бюрото на Европейския парламент в България. Той подкрепи идеята за сътрудничество при организирането на срещи с българските евродепутати по теми от важно значение за местния бизнес и местната общност.

По време на срещата бе коментирана и необходимостта от по-интензивни срещи на българските евродепутати с местните власти, институции, браншови и неправителствени организации, за да се чуят по-отчетливо гласовете, проблемите и предложенията на гражданите.

След срещата с ръководството на Област Сливен, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и пресаташето на Бюрото – Биляна Църноречка проведоха среща със сливенските медии.