Радвайте се правителствени чукундури! Културата е в колапс!

Радвайте се правителствени чукундури! Културата е в колапс! Водачите на българският народ, интелигенцията, мислещите хора  са оковани  в кулата на посредствеността с прангите на икономическата зависимост. Малко хора знаят за мизерията и глада, на който са подложени хората на изкуството! Онези, които поддържат духа и ценностите на българите са подложени на геноцид! А, шепа комформистчетата, били изказали подкрепа на най – простия, вулгарен и нагъл чорбаджия, разпределящ   държавната хранилка.  Актьорчета и директорчета навели се за  пари и службици, били  изразили подкрепа на борческата структура на мизерника Борисов. Срам! Срам и позор! Тези хора не могат да бъдат лицето  на творците в България. Тези мизерници живуркащи далече от сърцето и душата на артиста, подкрепят силния на деня и същите, вече продали веднъж душата си ще го направят пак в името на парите.

Разграничавам се от пошлото сервилничене на господата Радичев,Сърменов, Мутафчиев, Будинов и Аргиров и открито ги посочвам с пръст. Вие сте срам за съсловието!

Пиша тези думи в подкрепа на онези артисти, борещи се за оцеляване чрез таланта и непосилния си труд, изкарващи прехраната си на  границата на невъзможното, в памет на вече мнозина  отритнати от системата, както и за мнозината отишли си преждевременно от този свят, огорчени от пренебрежението и унижението на което бяхя подложени приживе! Обръщам се и към онези, кретащи в държавните театри под прага на бедността. Обръщам се и към всички млади хора с отнета възможност за реализация.

Обстановката наистина е кризисна и сега е момента да изразим без страх позицията си. Уверявам ви, че снишаването и мълчанието, няма да помогне за оцеляването ни. Културата ,,дипломатично’’ е бутната от ръба на пропаст и лети стремглаво към своята окончателна гибел. Хората във властта ни гледат пренебрежително и тихичко се подсмихват на обърканите паникьосани артисти, работещи без синдикална защита, в лоши условия на труд, ниски заплати и хонорари и смешни социални пенсии /за тези които доживеят/… Нека изразим своята солидарност и чрез личния си пример  подкрепим онези, които искат промяна.              Защото днес битката е на Властта срещу Народа!

АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРОТЕСТИТЕ!!! ОСТАВКА!!!

Емил Емилов – актьор

снимка: svobodnaevropa.bg