Радев се закани да наложи вето на промените в Изборния кодекс

Президентът Румен Радев заяви, че промените в Изборния кодекс, които депутатите приемат в момента, са опит изборите да бъдат манипулирани. Затова и държавният глава се закани, че ще наложи вето на промените.

„Това има и икономически измерения, защото решението на народните представители означава, че се обезсмисля финансирането на машините за гласуване“, заяви държавният глава по повод решението на следващите избори да гласуваме и с машини, и с хартиени бюлетини.

Категорично ще наложа вето на този закон, закани се президентът. По думите му отдавна има всички условия да се подадат оставки, но „това което стана вчера е радикализация на протеста“.
„Обществото постави ясно своите искания, но в замяна на това хората биват обиждани, неглижирани, дори и някои от тях бити, това е нормална реакция“, коментира още Румен Радев. Той заяви, че според него служителите на НСО са действали по указание  на председателят на парламента Цвета Караянчева.

По думите на Радев всяко протакане задълбочава кризата. „Мисля, че България вече се осъзнава и няма да приеме поредна манипулация на изборния процес“, заяви още държавният глава.