Радев: Прокуратурата взе страна на статуквото

Санкциите по закона „Магнитски“ на български граждани са ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Това коментира президентът Румен Радев, който изгледа учението „Ответен удар 21“ на полигона край хасковското село Корен, предава БТА, цитирана от Dir.bg.

„Редно ли е зад океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото“, допълни държавният глава.

Според него прокуратурата удря определени олигарси, но брани други.

„Васил Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща „такса спокойствие“, каза още Румен Радев. Той обясни, че е призовал партиите да се чистят от хора, за които имат съмнение, че са корумпирани.

Попитан за рокадите в МВР и службите, Радев отговори, че: „МВР е превзето от режима, който ни доведе до най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна.“

В учението на полигона Корен участваха близо 800 военнослужещи от сухопътните войски на България, 210 единици бойна техника, 50 души от Гърция и лекопехотен взвод от Румъния.

Румен Радев даде висока оценка на българската ария и показаното на полигона. Според него армията ни може да действа ефективно в сложна ситуация.

Той подчерта, че проблемите в армията са много, но всеки вложен лев трябва да води към бойна способност.