Радев изненадващо отложи посещението си в Естония

Президентите на България и Естония Румен Радев и Керсти Калюлайд са се договорили нашият държавен глава да отложи официалното си посещение, планирано за 20 и 21 октомври, в Естония.

Това е станало по време на телефонен разговор, съобщиха от прессекретариата на „Дондуков“ 2.

Предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, на която са били обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и на инициативата за регионално партньорство, двамата взеха решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма, допълват оттам.

В програмата на посещението беше заложено на 20 октомври Радев и  неговата съпруга Десислава Радева да бъдат посрещнати с официална церемония от президента Керсти Калюлайд и нейния съпруг Георги-Рене Максимовски.

В рамките на посещението си в Талин президентът трябваше да се срещне с министър-председателя на Естония Юрий Ратас и председателя на естонския парламент Хен Полуаас.