Пуснаха 19-годишната Сияна под домашен арест, останалите 3-ма каналджии на мигранти остават зад решетките

Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение с четирима обвиняеми – Иво И., Сияна Ч., Фади О. и Ахмад М., за незаконен трафик на бежанци.

Все още не е ясно от къде точно бежанците са преминали границата ни с Турция, но са чакали три дни в извън населена местност, за да бъдат транспортирани, заяви прокурор Антоанета Маркова, предаде БНР.

„Тогава са дошли две коли като едната е на обвиняемия Иванов. В нея са се качили петима бежанци, които преди Бургас в посока  к-с „Меден рудник“ са задържани“, каза прокурор Маркова.

Уточнява се каква е точно сумата, която са получили обвиняемите, за да транспортират бежанците.

Помещенията в следствения арест за пълни, това каза адв. Калоян Кръствич като довод мярката на Фади ал Омар, обвинен в трафик на бежанци, да бъде по-лека. В крайна сметка съдията постанови на сирийския гражданин да бъде наложена най-тежката мярка – задържане под стража. Същата бе определена и за друг сириец, както и за 20-годишния варненец Иво Иванов.

19-годишната му приятелка – Сияна, която е със същото обвинение, е под домашен арест.

Иво Иванов се разкая за деянието си и посочи, че е съдействал на органите. Същото стори и Сияна Чолева, която каза, че не се счита за заплаха и е студентка във Варна.

Според адвокат Кръстевич сирийците трябва да бъдат настанени в някои от специализираните центрове за бежанци в Харманли или кв „Бусманци“ в София. Съдията не уважи доводите му.

novini.bg