Пускат парното в Сливен

От понеделник, 2 ноември, „Топлофикация Сливен“ започва планово включване на отоплението в Сливен, съобщават от предприятието. Парното ще бъде пуснато първо в детските градини, яслите, учебните и здравните заведения, а след това в жилищните сгради  и стопанските потребители.

„Още преди да бъде пуснато отоплението, клиентите трябва да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. В противен случай няма да бъде включено отоплението в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.“, уточняват от Топлофикация Сливен. От дружеството напомнят на потребителите си, че те трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Друга препоръка е да се проверят електронните уреди за дялово разпределение.

Клиентите, които по някаква причина желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, трябва да подадат писмено заявление, заедно с прикрепеното решение от общото събрание на етажната собственост в Информационния център на дружеството.