Пулев: Ако мой депутат се появи с дънки, бих го наказал с камшик за назидание

Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев стана студент в УНСС. Боксьорът ще учи магистратура, не в спортна специалност, а в политическа. 

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, заяви Пулев в сутрешния блок на Нова телевизия.

През юни боксьорът даде заявка за ново поприще – в партия „Велика България“. Към момента обаче това остава само план – за бъдещето.

„Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: „Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница”, сподели Пулев.

От политиците в момента той вижда хаос, липса на отговорност и на професионализъм.

А безотговорността води след себе си и неуважение към народа, казва още боксьорът. 

Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. И дори едните обвиняват другите в популизъм, а то самото е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се доверих. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат”, съветва Кубрат Пулев.

„За дънките, как се казваше…Филип – Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на гол г*з. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат”, смята той.

Пулев коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната”.

„Завършили „Харвард”, няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим „Харвард” ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства”, смята боксьорът.

Според Пулев България има нужда от силен политик, а българският народ обича такива политици.

„Именно заради това дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов. Аз самият бях един от хората, които са му симпатизирали, аз бях един от хората, които са гласували за него. Той се умори и спря да се развива. Кубрат Пулев може да допринесе, аз съм човек, който обича истински държавата си и народа си. Със сигурност ще се появят много нови политически проекти, но и много пишман политически проекти”, каза още той пред камерата на Нова телевизия.

Докато е спортист, Кубрат казва, че няма да бъде политик. Защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това предложенията за политическа кариера не спират.