Публичен дом във Виена предлага ваксина срещу безплатен сеанс

Кадър: Нова телевизия

Публичен дом във Виена предлага ваксинация срещу COVID-19 в замяна на безплатен 30-минутен сеанс с дама по избор. Промоцията ще бъде по четири часа всеки понеделник през ноември и е опит да бъдат окуражени мъжете да се имунизират, информира NOVA.

Австрия наложи строги рестрикции на неимунизираните срещу COVID-19 – те не могат да посещават ресторанти, хотели, фризьорски салони и големи обществени събития. Собственикът на заведението, организирало промоцията разказа, че е стигнал до решението за нестандартната си кампания, след като видял статистиката за процента имунизирани в Австрия.

„Гледах статистиката и прочетох, че ни трябват 70-75 процента ваксинирани, за да постигнем стаден имунитет, но в момента сме едва на 63 процента. След това видях в статистиката, че предимно мъже, повечето мъже – мигранти отказват ваксинация и дори не знаят, че могат да бъдат имунизирани. Затова искахме да се насочим към тази група и решихме да направим тук ваксинационен център“, заяви управителят на клуба Петер Ласкарис.