Провериха 760 лица за спазване на карантина в „Надежда“

760 проверени лица за спазване на карантина в сливенския квартал „Надежда“ в дните от 1 до 3 май. В резултат на засиления контрол в квартала служители на участък „Надежда“ са извършили множество проверки са спазване на противоепидемичните мерки. Връчени са 128 предписания на РЗИ-Сливен, издирени са 120 лица, подлежащи на карантина. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

От проверените 760 лица, поставени под карантина, са установени 9 случая на нарушаване на предписанията, за което в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Ограничаване движението на хора и безцелното излизане от квартала е осъществено от полицейски служители и доброволци. Извършвани са денонощни обходи за недопускане нарушаване на обществения ред, като са отработени 4 сигнала за силна музика и междусъседски скандали. Съставени са 12 протокола за предупреждение по чл.63 от Закона за МВР.

В хода на извънредните действия е разкрито престъпление. Служители на участък „Надежда“ са задържали извършител на кражба от частен имот в град Сливен.