Прокурори влязоха в президентството

Снимка: БГНЕС

Прокурори влязоха в президентската институция. Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция. Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, предава БГНЕС. На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата.

Съвместните действия на Специализираната прокуратура, Военната прокуратура и СДВР бяха коментирани от главния прокурор Иван Гешев, който е в Габрово във връзка с акция срещу битовата престъпност. „Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция, каза Гешев.
„Единият кабинет се ползва от съветник на президента,а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние, разясни главният прокурор.