Прокуратурата разследва блудство с 8-годишно момиченце в Сливен след сигнал на родителите

Прокуратурата в Сливен ръководи разследване за блудствени действия спрямо дете от дете от Шесто училище „Братя Миладинови“ в града, като сигналът е подаден от неговите родители. Това каза прокурор Катя Стаменова, говорител на Районна прокуратура – Сливен, цитирана от БТА.

В момента се провеждат разпити, събират се доказателства, няма предявено обвинение, разследването е на ранен етап, посочи тя.

На 16 декември в полицията е получен сигнал от родители на дете, срещу което са извършени блудствени действия от учител, потвърдиха за БТА от пресцентъра на областната полиция. Той е бил задържан за 24 часа и случаят е докладван на Районната прокуратура.

Моето дете беше миналата седмица на училище само един ден. Учителят след часовете е започнал да я гони, след което тя пада от едно от стъпалата. След това тя не искаше да ходи на училище. Спря да се храни. Детето само ревеше, затвори се в себе си. В четвъртък вечерта тя ми разказа. Аз ѝ казах, че не трябва да отиде на училище, защото аз съм на работа. Казах ѝ, че ще трябва да остане на занималня, а тя започна на плаче. Тя ми каза: „Учителят е мръсник, аз не искам да ходя“. Тя разказа, че той я е заключил в една стая, с два чина, а след това учителят е започвал да се гаври с нея. Това не е било само един път„, разказа майката на детето Снежана Симеонова пред bTV.

Подадохме сигнал в полицията. И трите ми деца учат в това училище, мен ме е страх да ги пускам„, каза бащата на детето Димитър Димитров. Според дядото Петър Костов детето е заплашвано, след като е било насилвано.

„Наистина трябва да има справедливост. В петък разговарях с учителя, след това излезе навън и бе арестуван от полицията. Той отрича да е блудствал с детето. Учителят работи при нас от 4 години. Не е имало оплаквания досега. На първия етаж няма камери“, каза Митко Митев, директор на Шесто основно училище “ Братя Миладинови“ Сливен.

Десетки родители се събраха пред училището на протест. Те са категорични, че няма да пуснат децата си на училище. Полицията е блокирала улицата от двете страни. Входът на училището също е блокиран от охраната.