проф. Балтов обучава ромски ученици от Тополчане на финансова грамотност

Ректорът на Бургаския свободен университет (БСУ) проф. д-р Милен Балтов се срещна с ромски ученици от Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в  с. Тополчане, община Сливен в края на миналата седмица. Темата на срещата беше свързана с финансовата грамотност на децата. Това е и фокусът на започналата на 21 март Световна седмица на парите – инициатива на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), съобщиха от пресцентъра на БСУ.

Проф. Балтов е член на работната група на Министерството на финансите, изработила по методика на ОИСР Стратегията за финансова грамотност в България.

Парите във функцията им на разменно средство, на форма на спестявания и капитал за предприемаческа активност бяха представени от проф. Балтов с кратки клипове. Пред децата бяха показани банкноти от различни векове, чекове, разплащателни карти, бе обяснена идеята за криптираните валути.

Посещението на проф. Милен Балтов съвпадна с патронния празник на училището, създадено през 1860 година. Директорът Николай Калчев е награждаван многократно за постигнатите стандарти в работата си и за осигурената материална база и педагогически персонал на високо ниво.

Източник: БТА-Сливен и БНР