Продължават операции по метода широкообхватен контрол в Сливенско

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества

За една седмица са проведени 6 операции по метода широкообхватен контрол. Днес се проведе поредната операция в района на Дамарски мост в град Сливен. За времето от 10,00 до 12,00 часа са проверени 98 превозни средства и 126 лица. Констатирани са 20 нарушения. Съставени са 13 фиша и 6 акта, от които 3 за нерегламентиран превоз на хора, техническа неизправност и без застраховка Гражданска отговорност.

За една седмица екипи на сектор „Пътна полиция”-Сливен и районните управления в Нова Загора, Котел и Твърдица са установили 10 водачи, употребили алкохол- 6 с алкохол над 0,5 промила и 4 над 1,2 промила, за което са съставени актове и са образувани бързи досъдебни производства. Един водач е отказал да бъде изпробван. За управление на МПС след употреба на наркотични вещества са образувани 3 досъдебни производства. Трима са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. 5 са установените неправоспособни водачи. 3 са управлявали в период на лишаване. Установени са двама непълнолетни водачи. По време на проверките са връчени 78 наказателни производства.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в град Сливен. На 18 август на бул. Ст.Стамболов в град Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км.ч.. Спрямо водача са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.