Продължават дейностите по цялостното обновяване на детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“

Кметът Стефан Радев днес посети Детска градина „Звездица“ в кв. „Даме Груев“, която в момента се обновява. По време на огледа на обекта, кметът се срещна с директора на детското заведение Пенка Проданова и част от строителния екип, които запознаха сливенския градоначалник с извършените дейности до момента и тези, които предстоят.

„Тази детска градина не е ремонтирана от началото на изграждането й през 1975 г. Дълго време търсихме финансиране за този проект и се радвам, че успяхме да осигурим средствата за ремонта“, заяви по време на посещението си Стефан Радев. Той допълни, че Община Сливен вече има ясна визия за финансиране на ремонта на още една детска градина в града – „Елица“ в кв. „Сини Камъни“.

„Важно е детските ни градини да предлагат комфорт и съвременни условия за малките жители на Сливен. Още от самото начало това е и част от политиката ни, насочена в обновяване на детските заведения“, подчерта кметът. В тази връзка той отчете, че поетапно се осигуряват средства и за кухните на детските градини, като повечето от тях са изцяло подновени.

От своя страна директорът на детската градина Пенка Проданова информира, че заложените в проекта дейности вървят по план, като до момента не са констатирани нередности. Тя изрази задоволство, че обектът постепенно придобива нов и съвременен облик.

Ремонтът на сградата на детската градина предвижда цялостно обновяване, реновация на кухненската част, както и подмяна на амортизираните остарели инсталации – електро, ВиК и др. Тротоарните плочи около сградата ще бъдат подменени с нови.

Размерът на отпуснатите средства е около 1 млн. лв. По-голямата част от средствата са осигурени от общинския бюджет, останалите са от получения финансов излишък от вече изпълнени проекти.

Детска градина „Звездица“ се посещава от 186 деца от 3 до 7-годишна възраст, разпределени в 6 възрастови групи. В обособения кухненски блок се приготвя храна за 200 деца – за децата от шестте групи и две групи, настанени в сградата на Детска ясла № 9.