„Продължаваме промяната“ ще предложи Кирил Петков за премиер

Снимка: Standartnews.com

„Продължаваме промяната“ се бори за първото място на парламентарните избори, независимо какво казва социологията. Това каза в ефира на „Твоят ден“ Асен Василев от ПП, цитиран от Днес.бг.

По думите му партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната линия между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ.

„Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за „Хемус“, нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в София Тех Парк. Няма пари обаче за детска болница“, коментира Василев и добави, че отворени за разговори от ПП биха могли да са с „Да България“ и ИБГНИ.

„ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционраме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят „Демократична България“, каза още той.

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на „Продължаваме промяната“ за премиерския пост, заяви Василев и добави, че вижда себе си като най-полезен във финасовото ведомство.

Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите ще бъде преразглеждане на двата органа- КПКОНПИ и прокуратирата.