Продължава работата на Общината по възстановяване на всички спортни съоръжение в Сливен

„Продължаваме да работим по подобряване на спортната инфраструктура.  Целта ни е всички спортни съоръжения, които имаме в Сливен, да бъдат възстановени и да бъдат работещи“, това каза кметът Стефан Радев пред журналисти по време на откриването на учебната година в Спортно училище „Димитър Рохов“.

Той припомни, че вече успешно работи основно ремонтираният и пуснат в експлоатация покрит басейн в кв. „Сини камъни“, който се превърна в модерно съоръжение с много добра система за пречистване на водата. Функционира и обновената спортна зала „Асеновец“. Готов е проектът за ревитализация на Колодрума.

„Сега работим и по проекта за Военния стадион. Вече го представихме на лекоатлети в града и чухме тяхното мнение за детайлите по ремонта. Идеята е на първо време да се подмени покритието с изкуствена трева, за да може да се натоварва интензивно всеки ден.  Разглеждахме варианти  за настилката на пистата за бягане. Спираме се на тартан, който, макар и по-скъп, е по-лесен за поддръжка“, каза още Стефан Радев.

Проектът е възложен, изчистват се детайли и когато бъде приет, ще се премине към избор на изпълнител. Предвижда се още ремонт на съблекалните и на централната трибуна. За ремонта на Военния стадион са заложени средства в общинския бюджет.

„Доста време се надявахме на оперативните програми, но те закъсняха с две години и ще тръгват от сега нататък. Затова решихме да не чакаме и общината да инвестира в терена, за да може военният стадион да добие нов вид и да се използва от гражданите и любителите на спорта“, допълни кметът.