Приключи ремонтът на покрива на кметството в село Селиминово

Община Сливен продължава ремонтните дейности по обществени сгради в малките населени места.

За приключил ремонт на покрива на сградата на кметството в село Селиминово, съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. Направено е ново покривно покритие от РVС мембрана по покривна плоча, бордове и козирка над входа за сградата. Подменени са част от елементите и обшивката от поцинкована ламарина по бордове. Ремонтирани и измазани са всичките 10 комина. Монтирани са нови водосточни тръби по западна фасада на сградата. Изградена е нова гръмоотводна инсталация с мълниеприемник с активна глава. В общите части на сградата са подменени неработещите осветителни тела.

Покривът преди ремонта

От общинската дирекция посочват още, че ремонтните дейности са изпълнени в предвидените в договора с фирмата- изпълнител срокове. Те възлизат на над 59 хил. лв.

В Селиминово Общината ремонтира наскоро и централния площад. Строително-монтажни дейности бяха извършени и на покрива на сграда в село Панаретовци, в която се помещават кметството и читалището. С общински средства бе ремонтиран и покривът на кметството в село Средорек.