При операция на полицията в Нова Загора установена незаконна търговия с тютюневи изделия, иззети наркотични вещества

Иззети наркотични вещества, незаконна търговия с тютюневи изделия и други нарушения са установени при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е проведена на 24 август от екипи на РУ-Нова Загора и сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен с цел ефективно противодействие на наркоразпространението , престъпността срещу собствеността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на РУ-Нова Загора.

В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия в дома на 34-годишен мъж в новозагорския квартал „Шести“. На място полицейските служители са намерили и иззели полиетиленови пликчета, съдържащи около 10 грама кафяво прахообразно вещество, което при теста е реагирало на хероин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Установена е незаконна търговия с тютюневи изделия. От частен имот са иззети цигари, без акцизен бандерол, за което е образувано досъдебно производство.

Образувано е досъдебно производство за управление на лек автомобил „БМВ“, който се е движил с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС- „Фолксваген Голф“.

В рамките на операцията са проверени 125 лица, 79 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти, автосервизи и части адреси. Съставени са 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и 4 протокола за предупреждение по ЗМВР.

Операциите в малките населени места на територията на ОДМВР-Сливен продължават.