Препoдавателят oт ППМГ Женя Тoлева-Кoжева е сред избраните български учители за oбучение в ЦЕРН

Женя Толева-Кожева, преподавател по химия и опазване на околната среда и физика и астрономия в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри П. Чинтулов“, град Сливен е сред избраните oт Бъгария 28 учители по природни науки ще преминат обучение в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) в Женева по Национална програма „Мотивирани учители и квалификация“ от 2 до 8 октомври. Тoва съoбщи за „Сливен нюз“ Кристияна Добрева-Станкова,
Началник на РУО-Сливен.

В групата учители, която предстои да замине в неделя, има преподаватели от училища в 13 области на страната: Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив, София-Област, Плевен, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Разград, Пазарджик, Благоевград, Бургас.

Обучението в ЦЕРН включва лекции, работилници, демонстрации и социални събития. Учителите ще могат да се докоснат до най-новите технологии в световния научен център и да задоволят своя интерес към новостите в науката и техниката.

Обучението им дава възможност да се запознаят със съвременната наука, която се развива в ЦЕРН, като събуждат интереса в учениците към модерната наука, природните и инженерни дисциплини и ИТ технологии.

Преминалите през курсовете могат да допринесат за обогатяване на училищната програма с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерните разработки и информационни технологии, както и да подготвят бъдещото поколение физици, изследователи, инженери и учители. Програмата допринася за насърчаване на любознателността и креативността на учениците, мотивиране за по-задълбочено и интересно преподаване на физика в училище, надгражда преподаването с най-новите достижения в областта на природните науки, инженерни разработки и информационни технологии.

От област Сливен един учител по природни науки ще премине
обучение в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) в
Женева по НП „Мотивирани учители и квалификация“.
Госпожа

Преди броени дни от квалификационен курс по националната учителска програма се завърнаха други 30 педагогически специалисти по информатика и информационни технологии, с които преминалите през обучение тази година ще станат общо 58.