Премиерът Бойко Борисов посети животновъдното изложение край Сливен

15-то юбилейно издание на традиционното Национално изложение по животновъдство се провежда в Сливен, съобщават от Общината.

И тази година то е в изложбения център край разклона за село Мечкарево. В него участват животновъди от цялата страна и включва над 600 животни – овце, кози, говеда, биволи и коне.

Специален гост на изложението днес беше министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с него беше и земеделският Министър Десислава Танева.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова, Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, и кметове на населени места.

По време на проявата са предвидени множество конкурси. Предстои да бъдат откроени и най-добрите животни.


Програмата на изложението включва изпълнения на Фолклорния танцов ансамбъл на Сливен, дефилиране на конна полиция съм СДВР-София, демонстрация на специализирани породи говеда и овце, както и демонстрация на кучета.

Организатори са Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.