Преместват две от пострадалите деца в „Пирогов“

На единия от пострадалите възрастни е ампутиран крайник

След катастрофата в болницата в Стара Загора бяха настанени 14 души –  двама възрастни и 12 деца.

Две от ранените деца са в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Едното вече е стабилизирано и контактно, но ще трябва да му се направят операции. Към 9:00 часа то ще бъде транспортирано към София за настаняване в детска хирургия, другото дете е с травматичен шок и травма на горен крайник. Състоянието му леко се е влошило. То също ще бъде транспортирано в „Пирогов“, поясни Меджидиев.

На единия от пострадалите възрастни е ампутиран крайник, посочи здравният министър.

От останалите, тези, които са в добро състояние, ще бъдат извозени с линейки до границата със Сърбия, където ще бъдат поети от сръбска страна.

Основните версии за катастрофата, които се разследват, са грешка на водача или техническа неизправност на автобуса, съобщиха от МВР на брифинг от мястото на инцидента.

По неизяснени обстоятелства автобусът е напуснал платното и влязъл в канавката, обясниха разследващите. Общо 28 пътници са прегледани след инцидента.

Шофьорът на автобуса е задържан за 24 часа. Той е с фрактура на ръката. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение.

Късно снощи автобусът беше изтеглен от мястото на катастрофата.

Vesti.bg