Предстои нова топла вълна. До 30 градуса в Сливен в събота

В петък температурите ще скочат над 35 градуса
Предимно сухо и топло време ни очаква до края на седмицата. Нова вълна топъл въздух ще вдигне температурите и още в ранния следобед днес термометрите ще показват между 23 и 28 градуса. Сравнително по-топло ще е в западната половина на страната. Около крайбрежието ще е прохладно, с температури на въздуха между 14 и 17 градуса, а на морската вода – с градус по-ниски.
В Сливен днес е облачно и градусите ще стигнат до 23.  

В четвъртък и петък ще е особено горещо в цялата страна. В следобедните часове в петък температурите ще гонят стойности, близки до летните – около и над 35 градуса в равнините и по поречието на Дунав.

В Сливен няма да ударим този рекорд, но на 14 май максимумът от 30 градуса ще бъде достигнат в следобедните часове, въпреки променливата облачност. Минимумът ще е 12 градуса. 
На 15 май в събота в Сливен отново ще има леки облаци, но градусите ще са вече 33. тогава минималната температура ще е 17 градуса.

По-осезаемо захлаждане се очертава в началото на другата седмица с преминаването от север на юг на пореден студен атмосферен фронт.

Топлият въздух в следващите дни се очаква за втори път тази седмица да увеличи концентрацията на прах от Африка в атмосферата над Балканите. Облакът от запад ще обхване полуострова и ще проникне на север чак до Молдова и Украйна.