ПП „Възраждане“ с нов сигнал за нерегламентирани сметища в Сливенско до министъра на околната среда и водите

Снимка: БГНЕС

Днес сведох до знанието на министър Карамфилова материали, свързани с множество нерегламентирани сметища на територията на област Сливен, съобщи депутатът от „Възраждане“, Климент Шопов.

Тези нови данни идват в допълнение към вече отправен от мен въпрос до министъра през ноември относно упражнения контрол от страна на компетентните институции по повод възникнали нерегламентираните сметища и незаконосъобразна търговска дейност на територията на с. Чинтулово, община Сливен – коментира сливенският народен представител от Възраждане.

Като активни граждани на нашата общност, вземаме отношение относно този сериозен проблем, неглижиран от контролните органи и местните власти през годините, чието бездействие води до трайно замърсяване на все по-големи и нови площи и създава предпоставки от нанасяне на трайни щети върху нашата богата и плодородна земя и като цяло на околната среда.

Сигналът ни е призив към министър Карамфилова и подопечните ѝ контролни органи за по-активни действия и засилване на контрола за предотвратяване на нарушения, свързани с нерегламентирани дейности с отпадъци, в това число, търговията с черни и цветни метали на територията на област Сливен.

В допълнение към очакванията ни за видими резултати и подобряване на превенцията смятаме, че е необходимо да бъдат създадени площадки за отпадъци, предназначени за физически лица с регулиран, но улеснен достъп! – заключи Климент Шопов.