ПП: Въпросът днес е дали сме на страната на мира или на диктатора

ПП досега е била разглеждана като балансьор в коалицията, но сега ще поеме водещата роля като първа политическа сила, отсече в декларация от името на ПГ на партията Андрей Гюров.

„Живеем в най-тежките за България и Европа времена от 70 години насам. Никой от нас не е очаквал, че ще има война, галопираща инфлация и жестоката енергийна криза. Въпросът е къде стоим и да поставам на изпитание ценността ни система. Всеки от нас днес носи огромна отговорност. Изправени сме пред въпроса от коя страна в историята – дали на страната на демокрацията, или от страната на диктатурата тормоза на гражданите, неспазването на международното право, убийствата на цивилни“, каза той.
„Ще сведем ли глава пред насилника, или ще се позиционираме като лидер на Балканите през международната общност. Ще настояваме ли за енергийна независимост. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше пропаганда от години“, каза Гюров.

Според него за България в тази ситуация следва решителност.

„Досега ние от ПП бяхме разглеждани като неопитните и балансьорите. Това време свърши. Партиите от коалицията се обединиха да защитават интересите на гражданите, да спрат корупцията, да са гарант за нашата независимост, да утвърдят България като силен член на НАТО и ЕС“, каза Гюров.

„Обръщам се към партньорите ни – оценяваме всичко, което свършихме заедно, въпреки ужасните кризи, и че бяхме задушавани от опозицията и техните токсични кадри на всички нива в държавата, ние постигнахме много“, каза той.

Като примери за успехи той посочи увеличените заплати на лекари, сестри, учители, компенсациите за бизнеса за тока и газа, мораториума на цената на тока, Плана за възстановяване и устойчивост.

„Време е да намалим червените линии и извиването на ръце и да не забравяме, че сме един отбор. Разчитаме на вашите силни и единни позиции“, каза Гюров.

Според него от ГЕРБ и ДПС не са били градивна опозиция, а и няма да бъдат. Той ги обвини, че се опитват да саботират управлението и работят против политическата стабилност на страната.

Автор: Камелия Цветанова

279

Още по темата: оръжияпарламентППвойната в УкрайнаАндрей Гюров
ОЩЕ ОТ РУСИЯ

Гюров: Няма формулировка да изпращаме оръжия на Украйна

Депутатите обсъждат въпроса с оръжия за Украйна: Ще се стигне ли до предсрочни избори?

Леонид Волков: Близо 6000 души в Русия крепят режима на Путин

Експлозии над Лвов, Днепър, Закарпатието, десетки цивилни жертви в източна Украйна

Народното събрание решава каква военна помощ да предоставим на Украйна

Мощни експлозии отекнаха в градовете Лвов и Днепър

Армия, която напусна Буча със съдомиялни машини, не може да се бие за Донбас

Ключодържатели от свален руски самолет финансират украински военни

Макрон и Путин проведоха телефонен разговор

Путин ще покаже „Летящия Кремъл“ на парада на 9 май

Германия постига независимост от руските въглища до есента

Болшой театър отмени спектакли на режисьори, изказали се в подкрепа на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар
КОМЕНТАРИ
241
0 1
гостенка
преди 2 минути
на всички драскачи тук…. Питам ви: Какво направи Радев за мир между Украйна и Русия? Нищо, само джавка! Какво направи Нинова? И тя нищо! Костадинов, който също е против даването на оръжия, какво направи, за да има мир? НИЩО! Само бла-бла! Тези хора умеят само да критикуват, и да оплюват! Не са сътворили нищо полезно, те не са градивни личности, те са като кърлежи, само консумират, и дори искат ЕС да ги пази и да им даде гаранции, а сами нищо не работят!!!! Да живее ГЕРБ!
240
0 3
Добри Добрев
преди 5 минути
Тея политици явно не позанават народо психологията на българина. Да го карат да се меси в някакъв чужд конфликт, при условие че народа не се е включил активно в собствествената си освободителна война, а е чакал да види кой ще победи – Русия или Турция? Груба грешка която ще бъде наказана на следващите избори, които ще са скоро.
239
0 2
Анонимен
преди 6 минути
Ами ние не сме ни за Путин,ни за Зеленски…те и двамата са диктатори.И двамата са забранили свободата на словото и съществуването на други партии…
238
0 2
Тихомир
преди 7 минути
Смешкото, бившия счетоводител, на бившата на Борисов, взел да се прави на вода ненапита. Че и шеф на БНБ искаше да става, не може си обуе обувките ако му ги размениш ама се пъне за поста … и за заплатата. Как един нормален не се озова на депутатските банки, едиииииин?????
237
1 2
Валя
преди 8 минути
Къде са путлеровите плъхове, да драскат минуси ??? А не ви иэнася да си приэнаете – че подкрепяте инваэията в Украйна и мракобесието на един тотално луд!!!
236
4 4
Анонимен
преди 9 минути
Кой е този мир, който осем години издевателстваше над руското население в източна Украйна? Русия трябва да смачка украинските нацисти. А ние нямаме моралното право да се включваме в конфликта … още по-малко срещу Русия (с оръжия, които са предимно руски и са ни буквално подарявани).
235
2 4
Анонимен
преди 10 минути
До 231 „да откъсне напълно Украйна до излаз на Черно и Азовско море.“ Ее, споко де, все ще се намери друг път, по който да им доставят наркотиците. Не им е толкова важен излаза на море.
234
1 1
Малко за политика
преди 11 минути
До Килимаров: Може и да почакат украинците докато руската армия превземе и Одеса и тогава да сключат мир. А ние ще си продаваме оръжието (с посредници). Г’лупаците не трябва да се поливат, те сами си растат. Но президентът Радев (а той е професионален военен) ви каза ясно: с тези сметки наполитиците губят обикновените хора. Ще загуви украинският народ. В негов интерес е да се сключи мир колкото се може по-скоро. А ние помагаме войната да продължи. Защо. За да служим на чии интереси?
233
2 3
Анонимен
преди 12 минути
Ние сме под тероризма на ПП.Ние едно искаме,а те каквото си решат,за да взимат проценти от сделки.
232
0 4
Анонимен
преди 12 минути
До българин Да, да, чета. Само че ти не си Игор Волобуев и няма за кво да те пазят, не си важен и ставаш за пушечно месо. Така че можеш спокойно да отиваш да се биеш. Ще ти позволят. Дано този път схванеш, че нещо четенето с разбиране ти куца.
231
0 4
Анонимен
преди 13 минути
до 203 Которов, та Донбас вече е руски ако не си разбрал. Владимир обаче излъга..искаше само Донбас, но напада сега и Одеса. Планът е ясен- да откъсне напълно Украйна до излаз на Черно и Азовско море.
230
2 2
Иларионов
преди 13 минути
Руснаците показаха че претенциите им не са подплатени военно-технически, а и икономически. Ако се сблъскат с американската армия в конвенцинална война, ще има голямо и бързо фиаско за руснаците – те са изостанали в технологиите доста, и ако имат нещо като хората, то задължително в него бъка от западни компоненти. Например рапторите дето им ги удариха оня ден са с американски двигатели катерпилар. Дроновете им са по израелска технология, уреди за насочване и нощно виждане – всичко е западно.
229
2 0
българин
преди 14 минути
До: номер 226 Не, объркал си се нещо – ние сме задунайский васал!!!
228
3 4
Зозо
преди 15 минути
Въпросът днес е дали сме на страната на Мордор или на страната на свободните народи.
227
1 1
българин
преди 15 минути
До: номер 219 Ама ти познаваш ли българската азбука? Четеш ли изобщо какво пиша, или само заглавието гледаш и отговаряш първосигнално? Не си прочел явно предния ми коментар. Да повтарям има ли смисъл? Игор Волобуев, зам. директора на Газпромбанк, който избяга в Украйна и искаше да се бие на страната на Украйна наскоро даде интервю. Казва, засега не ми дават да се бия. Нямал съм военен опит, не знам какво било, не знам що – не му дават бе!Е, та на мен ще дадат мислиш? Ти си луд!
226
6 4
Българин
преди 15 минути
Напротив. Въпросът е можем ли да вземаме самостоятелно решения като независима държава или сме просто един задокеански васал.
225
5 6
АНОНИМЕН
преди 16 минути
Не мога да повярвам, че интересите на Украйна стоят над интересите на българското общество!!! Какво трябва да се случи, че да се събудим, какво???
224
1 5
Анонимен
преди 16 минути
ПП = П У Т К И и ПОЛОВИНА
223
10 4
Кой е агресор?
преди 17 минути
Да помислим пак. Кой започна Балканската война? Османската империя от една страна или България, Гърция и Сърбия от друга. Видяли ли сте някъде да пише, че България е била агресор? А в тази гражданска война, която започна от 2014г. Русия не можеше да остави на изтребление рускоезичното население на Донбас и Луганск. А Зеленски вече разправяше че Минските съглашение били „мъртвородени“ и сто хилядна украинска армия беше приготвена до линията на разделение. Войната нямаше как да не започне.
222
3 13
Калеко Алеко
преди 18 минути
Ами въпросът е резонен особено с правителство заченато под фуражката на фигуранта, който открито заяви че „Крим е руски“, после уж порица „специалната операция“ на путин, но се обяви против изпращане на оръжия за Украйна, като това щяло да доведе до Мир – „Мир“ чрез който кремълският военнопрестъпник ще завладее Украйна и ще предизвика партизанска война за 100 г. напред … въпросът е резонен и с пропутинска партия, като Из.раждане в Парламента, и с БКП-БСП с червените и прокремълски линии……
По-нови12345…13По-стари
НОВИЧЕТЕНИКОМЕНТИРАНИ
12:05Радев: Не мога и няма да направя компромис с правата на българите в РСМ 17
11:57А1 вече предлага новия предплатен пакет А1 HIT с неограничени мегабайти за първите 5 дни
11:50Класацията за свободата на словото да не ни заблуждава 1
11:41Социолози: Геополитическата буря показа различия в коалицията 5
11:33Леонардо Ди Каприо отново ядоса Болсонаро 1
ВИЖ ВСИЧКИ

INVESTOR

Банско може да приюти минимум 10 хил. украинци
Европа може да си осигури достатъчно метали за батерии, но не го прави
BGONAIR

Новите санкции: Ембарго на петрола, без 3 руски телевизии, банката „Сбербанк“ извън от SWIFT
Румен Радев на конференция по темата Северна Македония
BLOOMBERGTV

Airbnb отчете 30% повече резервирани нощувки за летни пътувания спрямо преди пандемията
ЕК предлага постепенна забрана на петрола от Русия, санкционира още банки
GOL

„Изчезнал“ от февруари: Байерн разкарва Сане?
Ас на Ливърпул: Сами си усложнихме живота!
AUTOMEDIA

Nissan спря продажбите на GT-R на още един голям пазар
Най-скъпата Skoda в историята: тестваме Eniaq Coupe vRS
TIALOTO

Пийт Дейвидсън се татуира с инициалите на децата на Ким Кардашян
Селин Дион проговори за здравословните си проблеми
PULS

Антитела за лечение на ракови заболявания и за предотвратяване на метастазите
При случай на остър хепатит с неизвестна етиология, лекарят трябва да съобщи на Националната референтна лаборатория
AZ-JENATA

Модни комбинации за пролетта
5 начина да използвате масло от мента за здрава коса
TEEN

Джеси Джей за първи път е влюбена истински
3 зодии, за които МАЙ ще е прекрасен
НЮЗЛЕТЪР
RSS
МОБИЛНА ВЕРСИЯ
FACEBOOK
Инвестор.БГ АД © 2001-2022 Dnes.bg
Условия за ползване | Контакти | Реклама | Портфолио | Кариери | Поверителност | Карта на сайта
Investor.BG AD © 2001-2022 Dnes.bg All rights reserved. Contact Us |Advertising | Portfolio |

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2022/05/04/pp-vyprosyt-dnes-e-dali-sme-na-stranata-na-mira-ili-na-diktatora.528956