Пожарникари спасиха 300 декара пшеница в Твърдишко

В дните от 16 до 19 юли екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 23 сигнала за произшествия. 11 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци, са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите и 5 дежурства по време  на провеждането на рали „Твърдица“. Получени са два фалшиви сигнала.

Трима служители на РСПБЗН-Твърдица са успели да спасят 300 декара пшеница.Сигналът за пожара е получен на 16 юли, в 22,07 часа. Запален е пшеничен блок в местност „Караколката“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Унищожен е 1 декар, спасени са 300 декара. Причината за пожара е в процес на установяване.

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 19 декара пшеница при пожар на 17 юли. Сигналът е получен в 13,16 часа за пожар в житен блок, в землището на село Кортен. Произшествието е ликвидирано от един екип. Пожарът е унищожил 6 декара, спасени са 19 декара. Пшеничният блок  се запалва от сметището, което се намира в непосредствена близост.