Пожарникари гасиха помещение за животни, къща и кола в Сливенско

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните 14-17 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

На 15 февруари,  около 09,00 часа,  е възникнал пожар в помещение за животни, собственост на 58- годишен мъж в село Коньово. Произшествието е ликвидирано в 11,00 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Причинени са щети на покривната конструкция. Спасени са две съседни сгради. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на помещението.

На същия ден, около 09,05 часа, е възникнал пожар в къща в сливенския квартал „Речица“, собственост на 54-годишна жена.  Съобщението е получено в 09,11 часа, произшествието е ликвидирано в 11,05часа от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са черна и бяла техника, домашно имущество. Спасени са 2 сгради. Причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на постройката към къщата.

На 16 февруари, в 05,12 часа, от тел. 112 е получен сигнал за горящ лек автомобил „Хюндай Атос“, на бул.“Хр.Ботев“, собственост на 71-годишна жена от град Сливен. Произшествието е ликвидирано от  екип на РСПБЗН-Сливен. Причините за пожара са в процес на установяване.

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е техническа помощ при  4 от сигналите.