Пожар гори в близост до две бензиностанции край Казанлък, към момента няма данни за пострадали, ограничено е движението в района

Пожар гори в близост до две бензиностанции край Казанлък, на изхода от града към Стара Загора, видя репортер на БТА. Огнената стихия е тръгнала от местност „Старите лозя“, разказа за БТА очевидецът Димитър Спиров. По думите му пожарни коли са се отправили към мястото на пожара.

Временно е ограничено движението в двете посоки по път I-6 София – Бургас в участъка Казанлък – разклон за Черганово поради задимяване на пътното платно от горящо стърнище.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора казаха за БТА, че към момента няма данни за пострадали. От там допълниха, че пожарът се гаси активно и все още не е овладян.

И в момента в местността „Старите лозя“ е най-широката част на пожара. Освен лозови насаждения, там има вили и автокъщи. В района има вятър. Пожарът е минал и от другата страна на пътя, където горят ниви.

Пожарът причинява затруднения на движението по пътя между Казанлък и Стара Загора. Образувана е колона от автомобили. Движението се отбива през Черганово и селата около Казанлък.

Снимка: БНР-Стара Загора