Поздравление на кмета на Община Котел Коста Каранашев по случай 3 март

Уважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България – 3 март и 143-годишнината от Освобождението!

Трети март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на хиляди българи – хъшове, хайдути, четници, революционери, знайни и незнайни герои, воювали за нашата свобода и достойно бъдеще. Нека на този паметен ден, сведем глави и се поклоним пред хората, запалили огъня на националното ни пробуждане и възраждане, пред книжовниците и  будителите, съхранили духовното ни богатство, историческа памет и национално достойнство.

Освобождението дойде със себеотрицанието и подвига на руските, белоруските, украинските, финските воини, воините от много други националности и нашите храбри опълченци – освободители, за които Свободата на Отечеството винаги е била над всичко.

Днес, 143 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека знаем, че жертвата им е била за нас, за нашето свободно и достойно настояще.

Трети март не е само национален празник. Той ни дава самочувствие на един свободен народ, но и ни задължава да бъдем силни и задружни в днешните трудни времена. Трябва да сме горди с миналото си, но и да даваме много повече, за да градим бъдещето си.

Пожелавам Ви празнично настроение, здраве и много успехи в личния живот и семейството и да не забравяме, че само от всички нас зависи просперитета на град Котел и на селищата в общината.

Честит Национален празник!