Поздрав на кмета Валентин Ревански по повод Деня на Ямбол – Свети Дух

Уважаеми съграждани,

Изключително съм щастлив, че имам възможността да Ви поздравя с празника на Ямбол! Тази година се налага той да бъде по-тих, но не по-малко значим.

Този ден обединява мнозина – не само жителите на нашия град, но и тези, които са съпричастни с него, тези, които се намират на стотици или хиляди километри оттук. Но, разбира се, най-напред това е празник на тези, които живеят и са израснали в сърцето на Тракия. На хората, които с труда си формират успешното бъдеще на Ямбол.

Ние не само живеем в Ямбол, а живеем с Ямбол в сърцата ни, с неговото наследство и традиции. Гордеем се с неговата история и гледаме напред към неговото бъдеще.

От делата ни зависи как ще изглежда Ямбол утре и какъв ще го оставим на нашите деца и внуци.

Ямбол е нашият общ дом и независимо от всички трудности през тази година, той има своите планове за развитие.  Всеки човек влага различни чувства в работата, която върши. По начина, по който работи, си личи какви точно са те.

В основата на труда в името на хората винаги е заложено нещо важно: когато човек заема обществен пост, той трябва да дава, а не да взима.

Не трябва да забравя това, което е обещал, а да влага душа и сърце в това, което прави. И не на последно място – да се отнася към хората с човещина.

Тук е мястото да изкажа моята признателност към общинските съветници, за подкрепата, която получаваме, за да вдъхваме нов живот на нашия град. Благодаря за градивната критика и съветите, които ни давате.

Благодаря и на всички ямболлии, които през последните месеци станаха част от нашите инициативи.

На дарителите, които отделиха лични средства, за да помогнат на ямболската болница в този труден момент. На лекарите, които не пестиха сили и неуморно бяха до своите пациенти.

Признателен съм и към Весела Пастърмаджиева, Христо Карастоянов, Любомир Котев и проф. Иван Димов, и към всички, които през годините са допринесли за доброто име на нашия роден град.

Не на последно място благодаря и на моя екип, с който, въпреки трудното начало, успяхме да започнем работа по нови проекти, както и да започнем решаването на неглижирани от дълги години проблеми.

Скъпи съграждани,

На днешния празничен ден от все сърце ви пожелавам здраве, щастие, благополучие и успехи!

Нека с всеки изминал ден Ямбол става все по-добро място за живеене, а ние заедно да обичаме, пазим и се грижим за него.

Защото няма по-топла стряха от бащината и по-успокоително небе от родното.

Честит празник!

С уважение,

Валентин Ревански

Кмет на Община Ямбол