Поздрав на кмета на община Котел по случай празника на града

Уважаеми съграждани,

Поздравявам ви с Празника на Котел, денят на народните будители!

Днес, на 1 ноември, да си спомним и благодарим за достойните дела на всички велики българи, развивали и утвърждавали през вековете българските ценности, идеали, култура, просвета и образование.

Котел с пълно право може да бъде наречен град на народните будители . Не единици , десетки са тия именни и безименни будители , родени в героичния Котленски край , начело със Свети Софроний – епископ Врачански , д-р Петър Берон , архимандрит Неофит Бозвели и Георги Раковски . И затова в Деня на народните будители, Котел е изконна духовна столица, която привлича погледите на всяко родолюбиво българско сърце.

Това за нас не е просто мястото където живеем , а градът, в които можем да почувстваме историята, скътана в природните дадености на нашия Балкан със силните и здрави традиции, които живеят във всеки дом.

Днес, ние, гордите балканджии имаме празник, но няма да го отбележим с традиционните събития, които организираме, защото живеем във времена на изолация и ограничено общуване. Улиците и площада ще останат в тишина, но съм сигурен, че всеки един от вас носи в сърцето си свободолюбието и гордия дух на своите предци. С тях всеки от вас ще има основание да прекрачи ежедневните грижи и да работи за своето бъдеще.

Вярвам, че трудните моменти ще ни направят още по-силни и наред със знаците на изминатия през столетията път, ще постигнем заедно успехи за подобряване облика на нашия град.

Пожелавам на всеки един котленец здраве, повече поводи за оптимизъм и да си обещаем, че всички заедно ще работим за неговото бъдеще, в което децата и родителите ни ще живеят спокойно и достойно!

Честит празник!

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел