Поздрав към сливенските жени от Христо Димитров (видео)

Фолклорният колос Христо Димитров, хореограф и продуцент на ансамбъл „Българе“, честити 8-ми март на сливенските жени във видео обръщение.

Облечен специално за празника, със сватбена носия, Христо Димитров раздаде стотици цветя на минаващите жени по сливенското Ларго.

„Скъпи дами, на вас разчитаме за бъдещето на България! В миналото мъжете са били по-важни – те са се били във войните, на връх Шипка, в Априлското въстание, а жените просто са им помагали. Днес нещата не стоят така. Днес ние разчитаме на вас да отгледате и да възпитате нашите наследници, които ще направят Блъгария такава, каквато всички ние искаме, но преди да ги възпитате, трябва те да се родят. За това призовавам ви: раждайте колкото се може повече хубави, умни и красиви българчета, а пък ние, мъжете, обещаваме, че тоя път ние ще помагаме. Аз, лично се ангажирам да помагам в тази кауза.“ споделя Христо Димитров.

„Така е по избори – едни купуват гласове, други вадят кирливи ризи, ние подаряваме цветя“ заяви хореографът, който е водач на листата на ВМРО в Сливенски многомандатен изнирателен район.