Появиха се част козите, откраднати в Сливенско

26 от 110-те кози, които преди дни бяха откраднати в Сливенско, се върнаха, съобщи Нова ТВ.

„Върнаха се 26 кози с две малки яренца, а отделно имаше 3, които бяха мъртви. Те бяха оставени близо до пътния възел на село Сборище. Благодаря на полицията в Сливен за проявената загриженост“, сподели Недко Недков, който подаде сигнала за изчезването на животните.

„Случаят е много специфичен, защото практическата организация на деяние включващо натоварването на 110 животни е много трудна. По отношение на намерените вчера животни се предполага, че са подхвърлени. Но животните са пребивавали на мястото, което са намерени по-продължителен период от време. Дори и да е имало подхвърляне, за което в дългогодишната си практика аз не съм бил свидетел, може да има и друго обяснение. В никакъв случай не говорим за безстопанственост. Имал следи от автомобили и ще бъдат назначени експертизи. Нелогично е, ако разтоварваш животни да го направиш в близост до такъв път“, коментира Стефан Динков от МВР Твърдица.

„Обстановката с престъпността в Твърдица никога не е била такава, каквато я представят. Аз съм кмет трети мандат и мога да потвърдя, че ситуацията не е точно такава“, каза кметът на Твърдица.