Пореден трус в групата съветници на БСП в Сливен – остават трима

Георги Георгиев

Общинският съветник Георги Георгиев напуска групата на БСП в Общински съвет – Сливен, но остава независим съветник. Така социалистите ще останат само с трима представители в органа на местното самоуправление – ген. Кольо Милев, д-р Събина Петканска и младият Стефан Щилянов, който наскоро стана общински председател на БСП.

Причините Георгиев, който се закле като общински съветник съвсем скоро – на 23 май, да напусне групата на социалистите са принципни разминавания с някои решения и с начина, по който БСП участва в политическия живот в Сливен. Бързото му дистанциране е поредния трус при социалистите в Сливенско и продължение на вътрешното напрежение в редиците им.

Георги Георгиев замени Соня Келеведжиева от групата на „БСП за България“, след като Общинската избирателна комисия в Сливен анулира удостоверението, издадено на Келеведжиева като общински съветник. Решението на Комисията дойде след обжалване от страна на Георгиев пред Административен съд, че не са били отчетени неговите преференции при изборите за общински съветници през октомври, м.г. Допуснато бе повторно преброяване на бюлетините, което е показа, че той изпреварва по брой преференции Соня Келеведжиева. Георгиев реално бе събрал 210, а Келеведжиева 181 преференции.