Полски инвеститор даде висока оценка за качеството на българското мляко и млечни продукти

Областният управител Чавдар Божурски се срещна със Станислав Дух, директор на отдела за технологични инвестиции във водещата полска компания „Млековита“, и председателят на Полско-българската търговска камара Владимир Русев. Повод за срещата бяха намеренията на компанията да инвестира в Сливен и страната ни. „Българското мляко, българската суровина и млечни продукти са с много високо качество“, заяви по време на разговора Станислав Дух.  Той съобщи, че компанията има 20 предприятия в Полша, произвежда 1000 вида продукти, които са на пазара в над 160 страни. Желанието на  собствениците е да се развиват на Балканите и в България.  Първото им бизнес-посещение се осъществява в Сливен, където ще разгледат три мандри. Намеренията са да бъдат направени инвестиции или в ново предприятие, или да се установят търговски контакти с местни производители. Специален интерес проявяват към българското овче и козе мляко.

Във визитата на Станислав Дух и Владимир Русев участва и Адам Вашилчик, предприемач в областта на спорта и футбола. Вашилчик заяви, че от своя страна иска да натрупа впечатления за възможностите полски младежи да тренират и да се обучават в базите по футбол в страната ни, както и за взаимно сътрудничество в областта на спорта.  По време на двудневното си посещение в Сливен и областта  гостите бяха придружавани от зам.областния управител Камен Костов. Организатори на събитието са областната администрация и Полско-българската търговска камара, в партньорство с община Сливен.

Това е поредната инициатива на Полско-българската търговска камара, която се осъществява в Сливен. Неотдавна камарата подкрепи международен икономически форум на общината, както и инвеститорския интерес на японска компания към бизнеса с мед и пчелни продукти.