Полицията не желае медии на срещите ѝ с протестиращите

Снимка: БГНЕС

Полицията повишава тона на изнасяне на информация, спрямо протестите в столицата. За това предупреди комисар Тони Тодоров на брифинг в СДВР.

Разговорът с протестиращите протичал по друг начин, докато ги нямало медиите. Днес по-късно полицията отново ще има разговор с демонстрантите и комисар Тодоров помоли медиите да не идват.

За момента блокирани са кръстовищата на Орлов мост и „Цар Освободител“ до президентството. На Орлов мост възрастна жена спряла при протестиращите да изкаже възмущението си от това, което правят. Един от протестиращите изхвърлил питието си върху нея, а тя искала да го удари с бастуна си, съобщи комисар Тодоров. Според протестиращите поведението на възрастната жена било провокация.

По думите му всеки ще си носи последиците от действията си.

И жената, и Петър Кърджилов, арестуваният протестиращ, активист и ПР на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, остават в Първо районно полицейско управление до изясняване на случая.

Блокадата на „Орлов мост“ е без разрешение на общината.

На бул. „Арсеналски“ вчера жена провокирала полицейските служители да спират шофьорите и да ги проверят за алкохол и наркотици. От полицията категорично няма да позволят такова нещо.

В Столичната полиция има и многобройни сигнали за възмутени хора, че не могат да използват градския транспорт и че не могат да отидат на работа, да пазаруват или да отидат до аптеката заради блокираните кръстовища.

Има възможност по бул. „Евлоги Георгиев“ да бъде пуснат градският транспорт. Нашата роля за сутринта беше диалог, но не сме постигнали разбиране с протестиращите, призна Димитров. Има сигнали за щети по общинското имущество.

Всички ходим на работа и трябва да стигнем до работните места нормално, настоя той.