Полицаят в Бургас ранен от рикошет на стоп патрон. Подробности за гонката с дрогирани, продължила и в жилищен блок

Простреляният полицейски служител вероятно е пострадал от рикошет на стоп патрон, изстрелян по автомобила “Мерцедес”, който е избягал от полицейска проверка снощи. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

Няма опасност за живота и здравето на пострадалия.

При преследването на автомобила има пострадал и друг полицай. Прегледан е в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лечение.

В автомобила “Мерцедес” са пътували двама мъже. Не са употребили алкохол, но пробите за употребата на наркотици на водача и на спътника му са положителни, добави Калоянов.

Преследването е започнало от КПП “Пода”, след като водачът не е спрял за проверка; увеличил е скоростта и се отправил в посока Бургас, след което се насочил към местността Върли бряг. Там е блъснал полицейски автомобил.

”От удара колата е отскочила и удря наш служител, който е фрактура на ръката. Водачът е продължил в посока Средец. На следващото КПП полицаите са успели да разположат лента за принудително спиране на автомобил с шипове. Преследваният автомобил пука гуми и спира. Водачът и пътникът излизат от колата и побягват. Водачът е застигнат малко след това и е задържан; пътникът е успял да влезе в жилищен блок, където се е качил на осмия етаж. Там е задържан”, каза старши комисар Калоянов.

Водачът е задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянен арест.