Полицаи посетиха възрастни хора в сливенски села

Служители на участък „село Градец“ при РУ-Котел са посетили 22 самотно живеещи възрастни хора по време на операция по противодействие на битовата престъпност. Акцията е проведена на 27 и 28  февруари на територията на селата Градец, Медвен, Мокрен и Пъдарево. Проверени са 72 превозни средства и 132 лица. Осъществен е контрол на криминалния контингент. В хода на операцията са констатирани 32 нарушения,17 от които по Закона за здравето. Съставени  са 15 акта по Закона за движение по пътищата и Закана за българските лични документи.

Проведени са беседи с 22 самотно живеещи в посетените населени места. Срещите са с превантивна цел и се извършват всяка седмица, като целта е да се добие информация за проблеми по отношение  сигурността на хората. Полицейските инспектори, обслужващи малките населени места, следят за евентуални конфликти и оказват съдействие на възрастни хора по проблеми, касаещи тяхната сигурност.

На 28 февруари са извършени съвместни проверки от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен на ловни групи в землищата на селата Мокрен, Пъдарево и Жеравна. Целта е осъществяване на контрол по отношение правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани.