Полицаи иззеха 11 музикални уредби от кв.“Надежда“.

Музика Сливен

Екипи на РУ-Сливен, участък „Надежда“ и сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР-Сливен са извършили контрол и множество проверки през почивните дни в град Сливен при специализирана операция.

Акцията е денонощна за времето от петък до неделя на територията на квартал „Надежда“ с цел опазване на обществения ред, недопускане извършване на престъпления, предотвратяване и разкриване на груби нарушения на Закона за движение по пътищата и осъществяване на административен контрол по спазване Наредбата на Община Сливен.  В хода на операцията са проверявани превозни средства, лица, търговски обекти и части домове.

В  часовете след 23,00 часа екипи на участък „Надежда“, съвместно със служители на сектор „Специални тактически действия“ са извършвали обход в квартала за установяване на случаи на нарушаване на нощната тишина. Екипите са констатирали нарушения на място, като в същото време са отреагирали и на получени сигнали от тел. 112.

Иззети са 11 музикални уредби на лица, които системно нарушават нощната тишина, за което са съставени 11 акта по Закона за защита от шума в околната среда.

Съставени са 5 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Двама са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане при отзоваване на сигнал за битов конфликт.