Подновява се събирането на такси за паркиране в централни улици на Ямбол

От 8 април, понеделник, се подновява събирането на такси за паркиране на улица „Кабиле“, в участъка от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „Търговска“, както и на улица „Славянска“ в участъка от кръстовището с улица „Бяло море“ до кръстовището с улица „Кабиле“. Това съобщи директорът на Общинско предприятие „Платени зони за паркиране и общински пазари“ Евгени Пенев.

Той уточни, че тези участъци са включени още в първия етап на платените зони за паркиране със Заповед на тогавашния кмет на общината от 12 август 2013 г. Таксуването в тях временно беше преустановено, заради извършваната през 2022 г. рехабилитация на улиците „Кабиле“, „Бяло море“, „Св.св. Кирил и Методий“ и част от ул. „Търговска“ по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол – втори етап“, както и цялостното реновиране на Регионалния исторически музей, което приключи през декември 2023 г.

Общинското предприятие се стреми да обновява маркировката и да поддържа обособените паркоместа в зоната за платено паркиране. При таксуването чрез паркинг-автоматите вече не е необходимо да се въвежда номера на лекия автомобил, достатъчно е само да поставите билета от вътрешната страна на предното стъкло на автомобила, така, че да се вижда добре отвън.