Подкрепете кампанията на МВР в полза на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари

С безусловната подкрепа на медиите вече 19 години дарителската инициатива подпомага деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари

В последните дни на година, белязана от изпитания и свидни загуби, каузата ни за по-добро бъдеще за децата на нашите загинали колеги се нуждае повече от всякога от силата на обединението.

Вече 19 години Националната благотворителна кампания на Министерството на вътрешните работи разчита на безкористната подкрепа на медиите. Заедно създадохме традиция, зад която стоят съпричастността и отговорността.

За Коледното издание на кампанията министерството изработи видеоклип, радио спот, банер и фотоколаж, предназначени за електронните и печатните медии. Вярваме, че и тази година заедно ще продължим по пътя на добротворството.

Благодарение на незаменимия принос на медиите за популяризиране на нашата кауза множество дарители ни подкрепиха и през отиващата си 2022 г. С набраните средства участващите в благотворителната кампания 74 деца бяха подпомогнати за Коледа с 1000 лева. Финансова помощ момичетата и момчетата получиха също за Великденските празници. По традиция част от средствата бяха заделени за завършващите средното си образование. Подкрепа бе осигурена и за всички деца за началото на учебната година. За семействата МВР организира и безплатни ваканции в базите на ведомството.

В 19-ата за благотворителната кампания година участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на SMS на стойност 1 лев (без ДДС) на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на стойност 0.99 лв. (без ДДС) на 090051866 за абонатите на Vivacom. Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. От февруари 2016 г. в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.