Почина 14-годишното момче, блъснато в казанлъшкото село Бузовград

Рано тази сутрин е починало 14-годишното дете, което беше блъснато в казанлъшкото село Бузовград в петък вечер. Това потвърди за БТА директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев.

Протест ще затвори днес движението в центъра на Бузовград в 17.00 часа днес. Новината за починалото 14-годишно момче, което от три дни беше в кома в старозагорската болница покоси жителите на казанлъшкото село.

За постоянна мярка ще апелира прокуратурата в Казанлък към 57-годишния Димитър Косев, който на 11 ноември пиян и дрогиран блъсна смъртоносно 14-годишният Иван Седмаков. Очаква се да бъде променено и обвинението за причиняване на смърт. Мярката ще бъде гледана от съдебен състав на Районния съд в Казанлък.

Както БТА съобщи, инцидентът стана на 11 ноември около 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с велосипеди и са използвали поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото в началото на банкета момче, посочи пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова. Водачът не е спрял, укрил се е и е заловен четири часа по-късно в дома си.

Вчера жителите на село Бузовград се събраха на протест. Те настояват за справедливост, за промяна в законодателството и изграждане на „легнали полицаи“ в населеното място.