„Пинк Флойд“ пускат редки или невиждани записи от свои концерти

„Пинк Флойд“ на концерта си в Лондон през 1995 г. Снимка: Стопкадър от „Пулс“

„Пинк Флойд“ последваха примера на „Металика“ и „Рейдиохед“ и решиха за направят достъпни за всички свои почитатели невиждани или редки записи от стари свои концерти. Видеата може да се гледат всеки петък в канала на групата в Ютюб – „чудесен начин да започнете уикенда“, както пишат „Флойд“ в официалната си страница във Фейсбук.  

Поредицата започна на 17 април с концертния филм „Пулс“ от 1995 г. Продукцията е заснета на вече нефункциониращата арена „Earl’s Court“ в Лондон по време на турнето „The Division Bell“. Това е първият път, в който камера записва изпълнението на целия албум „Dark Side Of The Moon“.

На 24 април гледаме „Пинк Флойд на живо от Помпей“, документален филм от 1972 г. В древния амфитеатър групата изпълнява парчета като „Echoes“, „A Saucerful of Secrets“ и „One of These Days“. Видеото ще бъде активно в 17 ч. британско време и за разлика от „Пулс“, който и до днес е достъпен, ще може да се гледа само в следващите 24 часа.

За 1 май е планирано излъчването на „Един час с „Пинк Флойд“ от 1970 г., радиосет от шест песни за радиостанцията KQED. Изпълнението е в състав: Дейвид Гилмор, Роджър Уотърс, Рик Райт и Ник Мейсън.

Искаме да ви пожелаем всичко най-добро и се надяваме, че вие и семействата ви сте здрави и добре в тези тежки времена – обръщат се „Флойд“ във Фейсбук към своята публика. – Ще продължим да публикуваме с надеждата, че ще са ви интересни и отвличащи вниманието нашите снимки, музикални записи и видеа, за да преминем заедно през това.“