Пианистът Емануил Иванов ще гостува в Сливен

Новини Сливен

На 26 януари 2023 (четвъртък), от 18.30ч. в зала “Сливен”, виртуозния пианист Емануил Иванов ще горстува в гр. Сливен. Заедно със Симфоничен Оркестър Сливен, под диригентската палка на Цанислав Петков, ще изпълнят амбициозна и мащабна програма от двама велики композитори.

Емануил Иванов привлече вниманието на международната музикална общност след блестящия му успех – Първа награда на международния конкурс за пианисти „Феручо Бузони“ през 2019 в Италия. Това постижение на 20-годишния музикант беше последвано от концертни ангажименти в някои от най-престижните зали в света. Освен в миланската “Ла скала”, Емануил Иванов изнася солови рецитали във Франция, Италия, Германия, Австрия, Кипър, Обединеното кралство, Полша, Япония и др. Свири с водещи оркестри в целия свят и изпълненията му се излъчват в най-реномираните музикални медии.

Роденият през 1998 в град Пазарджик пианист, е носител и на цяла колекция други награди в големи международни конкурси като „Алесандро Казагранде”, „Скрябин-Рахманинов”, „Павел Серебряков”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др.

В програмата: Втори концерт за пиано, оп.83 от Йоханес Брамс – съдържа един от най-сложните текстове и е атестат за техническа и музикантска зрелост на пианиста, и често е определян като симфония с облигатно пиано. Произведението се оценява и в своето време, и днес като един от най-величествените образци в клавирния репертоар. Осма симфония на Бетовен – най-кратката по времетраене, първоначално  замислена като концерт за пиано.

Билетите за събитието се продават онлайн, в epaygo.bg и на касата на зала “Сливен”.