Пияни и дрогирани водачи залови полицията в Сливенско

Служители на РУ-Нова Загора са установили водач, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена на 10 септември до ЖП гара-Нова Загора. При пробата с техническо средство 41-годишният водач на лек автомобил „Фиат“ е показал положителен резултат за употреба на опиати, амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.

26-годишна жена от град Шивачево е установена да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“  след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 септември, около 23,55 часа, в град Твърдица. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Работата по случая продължава.

Двама водачи с концентрация на алкохол над 1,2 промила са установени при полицейски проверки в град Сливен на 12 септември. 29-годишен жител на град Сливен, водач на лек автомобил „Форд“, е спрян за проверка на бул. „П.Хитов“. Пробата за употреба на алкохол е показала 1,29 промила.

На бул. „Цар Симеон“ е извършена проверка на 49-годишен мъж от град Ямбол, водач на товарен автомобил „МАН“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,78 промила.

39-годишен водач на товарен автомобил „Форд Транзит“  е хванат да управлява след употреба на алкохол 2,21 промила. Проверката е извършена в град Нова Загора на 11 септември.

Две бързи производства за управление на нерегистрирани превозни средства/ АТВ/ са започнати в ОДМВР-Сливен. Нарушенията са установени в дните 10-11 септември в от екипи на районните управление в Сливен и Котел.